Digital overvågning af afgrøder i siloer

Opbevaring af afgrøder i stålsiloer anvendes blandt andet til korn, majs, ris, hvede og sojabønner samt andre afgrøder i forskellige industrier som foderstoffer og træpiller. Siloer spiller en afgørende rolle i opretholdelsen af forsyninger af fødevarer og materialer, og sikrer deres langvarige opbevaring indtil brug.

Med brugen af stålsiloer kommer udfordringerne med at opretholde de optimale opbevaringsforhold. Variationer i temperatur og luftfugtighed kan påvirke kvaliteten af de lagrede afgrøder og føre til tab og spild, hvilket kan have store økonomiske konsekvenser.

Hvorfor er digital overvågning vigtig?

At opretholde den optimale temperatur- og luftfugtighedsniveauer i siloer er afgørende for at bevare kvaliteten af de lagrede afgrøder. Overvågning i siloerne giver mulighed for at identificere og reagere på ændringer, der kan påvirke kvaliteten af afgrøderne. Ved at have realtidsdata til rådighed kan man hurtigt reagere og implementere nødvendige foranstaltninger for at opretholde produktkvaliteten og minimere tab.

Hvad er SiloView?

Når siloerne er fyldt med årets høst, hjælper SiloView med at overvåge kvaliteten og spare omkostninger gennem hele lagerperioden. SiloView måler temperaturen og fugtigheden i afgrøden, når der beluftes. SiloView består af en basestation, en trådløs føler i hver silo og en brugervenlig app, hvor man på sin PC og smartphone kan tilgå dataene omkring sine afgrøder. Temperaturen og fugtigheden gemmes, så kvaliteten dokumenteres, og der eventuelt kan opnås en merpris.

SiloViewet måler temperaturen og fugtigheden 24/7, hvor man kan sætte personlige alarmer i valgte timer om dagen, der varsler, hvis idealtemperaturen og fugtigheden overskrides. Derudover kan man også få varslinger om, hvornår afgrøden er nedkølet og lagerfast, og hvornår kølingen er optimal, så man kan reducere beluftningen og spare omkostninger gennem hele lagerperioden.

Del dette indlæg

Relaterede indlæg

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål kan du kontakte os via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Få de seneste nyheder

Du vil kun modtage et nyhedsbrev om måneden. Du kan til hver en tid afmelde.